kutak za

obrazovne ustanove

Poštovani djelatnici obrazovnih ustanova,

u ovom kutku možete pronaći resurse kreirane s ciljem unaprijeđenja obrazovanja za okoliš i održivi razvoj u obrazovnim ustanovama. Resursi obuhvaćaju područje praktične primjene koncepta kružne ekonomije i održivog razvoja u svakodnevnici. Trenutno imamo dostupne priručnik na temu “Kružno učenje za kružno gospodarenje otpadom”, metodologije provedbe radionica u području gospodarenja otpadom, recikliranja otpada, obrade biootpada i uzgoja bilja te zbirka zadataka i eksperimenata u području obrade biootpada i uzgoja bilja. Za preuzimanje resursa molimo popunite upitnik na osnovu kojeg ćete na e-mail zaprimiti PDF resurse. Resursi su kreirani kroz projekt “UniCompoST Učionica” financiran iz programa Europske snage solidarnosti Europske unije za 2022. godinu.

Dokument sadrži metodiku proveđenja radionica u područjima gospodarenja otpadom, tehnika recikliranja otpada, obrade biootpada i uzgoja bilja.

Priručnik sadrži temeljna znanja u području kružne ekonomije, održivog razvoja, održivog gospodarenja otpadom, tehnika recikliranja otpada, obrade biootpada, priprave jednostavnih ekoloških sredstava za prihranu bilja te održivog vrtlarenja, zatim metodiku provođenja radionica u navedenim temama te bazu prijedloga za projektno učenje i grupni rad učenika.

Zbirka zadataka koja sadrži skup metodološki pripremljenih zadataka i eksperimenata u području obrade biootpada i uzgoja bilja.

Preuzimanje materijala

surađujte s nama!

Potrebna vam je pomoć u pripremi projekata nacionalnog ili EU financiranja ili pak stručni partner u provedbi projekata? Posjedujemo značajno iskustvo u pripremi i provedbi projekata s posebnim naglaskom na područje obrazovanja. Javite nam se s povjerenjem na e-mail office@unicompost.com.hr!